Sellasi er kort og godt et uforglemmeligt møde
med rytmer,varme og livsglæde.


At formidle glæde, komme hinanden ved og udveksle kultur er Sellasis mål som trommespiller og danser. Omvendt er det hans drøm og vision at formidle hans oplevelser og tømrerkundskaber fra Danmark videre til Ghana.

Sellasi er født og opvokset i Accra, der er hovedstaden i Ghana. Han blev født omkring 1965 og er nummer 2 ud af 9 søskende. Man kan sige at Sellasi blev født ind i musikken, for dans, sang og trommer har fyldt meget i Sellasis familie. Som barn udfoldede Sellasi sig især som trommespiller, og han blev i en tidlig alder både leder af det lokale skoleorkester og masterdrummer i familiens traditionelle dansegruppe.

Som ung spillede Sellasi i forskellige grupper i Ghana og nabolandene. I Togo blev Sellasi leder af et kendt orkester, og rejste derefter kun til Ghana i ny og næ for at spille i forskellige sammenhænge. Blandt andet sammen med gruppen Folkloric Salamta, der ofte havde besøg af danskere

Sellasi Dewornu
på studietur i Ghana. På en af turene til Ghana forelskede Sellasi sig i en dansk pige og tog med hende tilbage til Danmark i 1993.

I Danmark blev Sellasi hurtigt en eftertragtet underviser og musiker. Det skyldtes både hans store musikalske evner, men også hans usædvanlige sproglige begavelse og hans humoristiske og charmerende måde at undervise og agere på.

Ved siden af sit musikalske engagement har Sellasi uddannet sig som tømrer i Danmark.

Læs Sellasis egen livsberetning om blandt andet
barndommen i Ghana
en webproduktion af